31 Ağustos 2012 Cuma

Pinhole Store - 2012


Pinhole Store, sevgili Ono'nun geçen aylarda geliştirdiği harkulade bir pinhole photography projesi. İstanbul'a One Love'a gittiğim zamanlar gördüğüm projeye hayran kalmamla, oturup denememiz bir oldu. Sonuçlar gayet tatmin edici. 

Pinhole - İğne deliği fotoğrafçılık aslında fotoğrafçılığın ilk adımlarından. Kapalı bir kutuya yerleştirilen fotoğraf filminin üzerine görüntüyü bir iğne deliği aracılığıyla yakma işlemi, pinhole'un temelini oluşturuyor. İğne deliğinin küçüklüğü ile az miktarda, dağılmadan giren ışık film üzerine ters düşerek, kutunun da sabit tutulması ile, net bir görüntü oluşturuyor. Pinhole'a gösterilen ilgi giderek azaldığından, kendisini ve malzemelerini bulmak oldukça can sıkıcı. Pinhole store tam bu adımda yüzümüzü güldürdü.

Pinhole Store temel olarak iki koldan ilerliyor. İlk olarak kendi sitelerinden girip, özel yapım, mükemmel şık, farklı renk seçeneği olan pinhole camera'lardan birine sahip oluyorsunuz. Yanında gönderilen ışık geçirmez perde, banyo için 3 kap, 40 fotoğraf filmi, developer ve stopper kimyasalları ile fotoğraf çekmeye neredeyse hazır hale geliyorsunuz. 

Fakat işin güzelliği bundan sonra başlıyor. Pinhole store, size aynı zamanda bir iPhone uygulaması gönderiyor. Bu uygulamada, çekmeden önce çekeceğiniz karede ne kadar pinhole'u açık bırakmanız gerektiğini söyleyen light meter seçeneğinden tutun, karanlık odada filmi tab ederken size yardımcı olarak kırmızı ışık desteğine, fotoğraf çekimi kılavuzundan, biten gereksinimleri tekrar karşılamak için anında dükkana ulaşım seçeneğine, hatta elde edilen negatif tabları pozitif yapmaya yarayan kullanışlı bir çeviriciye kadar, pinhole photography için ihtiyaç olan her şey uygulamada mevcut. Pinhole camera'nızı satın aldıktan sonra, harika tasarlanmış uygulama ile, pinhole'un her adımı inanılmaz sade ve akıcı bir şekilde ilerlemeye başlıyor.

Fotoğrafçılığa merakınız varsa, tarihin ilk fotoğraf makinesi adımının, modern teknoloji ile mükemmel şekilde uyum sağladığı bu akıllıca düşünülmüş ve işlenmiş projeyi sakın kaçırmayın.

Website: http://pinholestore.com/

Twitter:   https://twitter.com/pinholestore


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder