30 Haziran 2012 Cumartesi

Bilkent Senfoni Orkestrası Film Müzikleri Konseri


Sanattan zerre anlamam. Anlayana her zaman gıpta ile bakmışımdır. Film izlemesini seviyorum arkadaş, soundtrack de dinlerim diye düşürüken, Bilkent Senfoni Orkestrasının Film Müziklerini konserine bir sürü bilet alan işteki arkadaşlara hemen dahil oldum geçtiğimiz perşembe.

Işın Metin'in yönettiği konser internet bilet masasının biraz küçük olması sebebiyle ufak bir gecikmeyle başladı; fakat yaşadığımız heyecanla hiç sorun etmedik. Strauss'un eseri Also Sprach Zarathustra'nın bir bölümü olan Space Odyssey'in harkulade girişi ile başlayan konser herkesi bir yerinden doğrulttu. Heyecan artmışken ardından Indiana Jones üçleme parçalarının lokum gibi bir özeti geçince ben tamam dedim. Prince of Egypt çok iyiyken, Conquest of Paradise ve Titanic'te benim için tempo biraz düştü. Ardından Star Wars Main Theme üzerinden eski üçleme parçalarıyla devam edip ve kaymak gibi geçişlerle Duel of the Fates'e geldiğimizde elim ayağım boşaldı yerinden. Ardından Frantic ve Cinema Paradiso ile alınan keyif anfinin tavanına kadar ulaştı. 

İkinci bölümde sanırım hiçbir noktada durgunlaştığım bir nokta olmadı. Arada 3G teknolojisi ile İtalya-Almanya maçını izlemeye çalışırken Işın Beyin yarı başlamadan skoru vermesi de hoş bir enstantene oldu. Superman ile başlayan ikinci bölüm, Jurassic Park, Mission Impossible, LOTR, Schindler, Bodyguard, Pirates derken yüksek doz etkisi yarattı. 

Nisan ayında Müzik Festivali kapsamında yapılan Film Müzikleri konserini o zaman kaçırdığımızda çok üzülmüştük. Neyse ki şans bu sefer bize güldü. Film müziklerine dikkat eden sanatseverler için çok ayrı bir deneyim olacaktır. 

Referans olması bakımından youtube'da gördüğüm Star Wars bölümü de aşağıdaki gibi;







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder